Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Válogatott online játékok

Blogkészítő

2012.02.21. 15:30 SzéplakiZsani

Catan - a klasszikus stratégiai

Címkék: érdekes vásárlás játékok társas társasjáték táblajáték játék vásárlás játék bemutató játék leírás stratégiai társas

A Catan telepesei társasjáték neve valószínűleg mindenki számára ismert, aki felnőtt fejjel társasjátékozásra adja a fejét. A Catan telepesei ugyanis a klasszikus gyűjtögetős-építkezős stratégiai társasjáték alappillére.

 

 

A Catan telepesei menete

A Catan telepesei egy olyan játék, amely a stratégiai játékokat kedvelők polcán biztosan megtalálható. Garantálja a változatos kihívásokat, és a szórakozást is, hiszen a játék táblája minden egyes felállításkor más és más. Hogy ez hogyan lehetséges? Úgy, hogy a tábla nem egy darabból, hanem sok hatszögletű elemből áll, és ezeket véletlenszerűen illesztjük egymáshoz. A tábla elemei egy-egy nyersanyag lelőhelyét jelentik, melyeknek a sarkaira helyezhetjük el falvainkat és városainkat, az éleire pedig az utakat. Két település között minden esetben legalább két útnak kell kerülnie, így, ha nem vagyunk elég gyorsak (és szerencsések) akkor hamar elfogynak a legjobb lelőhelyek. A megépíthető települések és utak száma véges, így előfordulhat, hogy nemcsak a nyersanyagokkal kell taktikáznunk.

A Catan szerintem

Amikor először csatlakoztam egy társasjátékos csapathoz, és büszkén bejelentettem, hogy a Catan telepeseit már jól ismerem, elnéző mosollyal csak annyit válaszoltak, hogy nekik a Catannál azért bonyolultabb játékaik vannak, melyeknek közös jellemzője, hogy nincs bennük dobókocka. Ezzel - így visszatekintve - össze is foglalták a Catan két jellegzetességét. Egy egyszerű, könnyen elsajátítható jól pörgő játék, mely amellett hogy elindít a stratégiai gondolkodás útján, komoly szerepet ad a szerencsének is. A Catan telepesei egy maximális szórakozást nyújtó családi/ baráti társasjáték, amely tökéletes induló darabja lehet egy majdani stratégiai társasjáték gyűjteménynek.

 A Catan telepesei társasjáték értékelése

Minőség

Fun faktor

IQ faktor

Mázli faktor

Átláthatóság

Változatosság

Kinek ajánlott

Ár/érték

Kategória

 4

5

 3

5

5

5

6+

5

Stratégiai